Ne ess kétségbe, ess inkább teherbe!

Ne ess kétségbe, ess inkább teherbe!

10. hét - állóvíz és melankólia

2014. november 18. - Mangalány

A 10. hét nem sok izgalmat hozott, a napok a szokásos mederben folydogáltak. Reggel nagy nehezen ébredés, általában arra, ahogyan Minimanga kiabál ki a kiságyból, hogy "tejecke!". A kedvenc rajzfilmje alatt megpróbálom kifésülni a madárfészekszerűre gubancolódott haját, ezt vagy halkan, de jobbára hangosan tűri. Kár, hogy még nem tudja, mi az a nullásgép, így nem veszi komolyan a fenyegetéseimet. :D Ha nagyon kínlódik, akkor leültetem nekem háttal, a lábammal lefogom válltól térdig a kölyköt, és úgy esek neki a kócainak.

A héten egész jó idő volt, nemhogy az udvari játékra volt alkalmas, gyakorlatilag fűtenünk sem kellett. Már majdnem az összes levelüket lehullatták a fák, és mivel nekem még nem volt energiám összegereblyézni (illetve nem is a gereblyézés, hanem a 60 méterre levő erdőre való lecipelés a problémám), a gyerek kerti csúszdája alig látszott ki az avarból. Az apja összehúzta a leveleket a csúszda elé, Mini nagyon élvezte, ahogy belehuppanhatott. A macskák is lustán pihentek a naptól átmelegedett, tarka levelek között. 

A várandósság szempontjából sok érdemi nem történt, semmilyen vizsgálat nem volt esedékes a héten - mily meglepő, komolyan, egy őrület az új rendszer -, a közérzetem sem változott, még mindig tart a szédülés, hányás, émelygés. Annyit vettem észre magamon, hogy - most a szégyenlősebbek fogják be a szemüket - a mellbimbóm és a bimbóudvar bebarnult. Ennek nem örültem, tudtam, hogy terhesség alatt bebarnul, de gondoltam, ha az elsővel megúsztam... Na mindegy, csak ne nőjenek párizsi szelet-méretűre. :D

A rosszulléteket egyre nyűgösebben viselem, gyengének és állandóan álmosnak érzem magam. A tanulás... hát, ahogy lesz, úgy lesz, már nem is izgatom vele magam. Egyre ingerültebb is vagyok, szerencse, hogy nem sok emberrel találkozom mostanság, mert az agyamra mennek a hülye megjegyzésekkel: "dehát enni muszáj", "ó, még egy-két hónap, mi az neked?", "hát, ez ilyen!". Nem tudom, itt valahogy nem szeretnek gondolkodni az emberek, csak pufogtatják a közhelyeket. Most legalábbis ki lehet buktatni, amikor valaki olyan okoskodik bele, hogy miaznekem, meg hogy mindenkihány, aki életében egyszer sem volt rosszul a terhessége alatt. Inkább nem kell semmit sem mondani, na, az meg ugye nem megy. :D

Minimanga egyre önállóbb, hát, mondjuk, van is hova fejlődnie. Már próbálom rávenni az önálló vetkőzésre, leveszi fürdés előtt a pelenkáját, és kidobja a kukába, még az önálló evés van hátra, valahogy jobban szereti, ha én etetem. Ha feldarabolom a kaját, de nem ülök mellette, akkor nem is eszik. Ha odatelepedek hozzá, akkor gyönyörűen felcsipegeti a falatokat... :) Amennyire tudom, önjáróvá teszem Lajoska vagy Krisztoferita érkezéséig... :D

Még 2 hét az újabb ultrahangig. Jó lenne már látni a picit, de egyrészt érzem a tüneteket, másrészt a hasamon is látom, hogy ha minimálisat is, de kerekedik, ezeket pedig jó jelnek értékelem. :) Sosem voltam egy hurrá-optimista alkat, de most valahogy nyugis vagyok a baba felől, amilyen szarul vagyok, úgy érzem, nagyon meg akar születni. :) Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy fiú vagy lány lesz. Tudom, majd ha nagy lesz, eldönti. :)

A 10. hét nem túl jó dolgokkal zárult. Szombat óta nem láttam a középső cicámat. Sosem csavargott még el, pláne nem ennyi időre... Ahogy telnek a napok, egyre kevésbé reménykedem, hogy még viszontlátom. Még nincs egy éve, hogy egy másik kandúrom elment, még őt sem hevertem ki. Putyinnal meg még azt sem tudom, mi történhetett... :'( Gyönyörű, kövér görögdinnye-cicám, akárhol is vagy, sosem feledlek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hasasmanga.blog.hu/api/trackback/id/tr626914019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makimano80 2014.11.19. 17:36:29

Tényleg sajnàlom a cicot! :-(

Viszont nagyon jo, hogy Minimanga ennyire ugyesedik és onàllosodik. :-) En is kivàncsi vagyok, hogy milyen nemu Mikromanga.
Ez a Krisztoferita név honnan jott? Ez buntetés. ;-DD

Mangalány 2014.11.19. 19:58:27

@makimano80: Így van, valami borzalmas hülye nevet fogok adni a kicsinek, ha már így megkínzott. :DDDD
Breaking news: holnap megyünk uh-ra, privát persze, itt meggebedsz, mire bejutsz az államiba. :D

makimano80 2014.11.19. 21:36:05

@Mangalány: Wow! Majd ird meg mit làttàl! Ide, vagy mailben, ahogy kényelmesebb. :-))

Inkàbb hadd adjak én nevet a kicsinek. Engem nem kinzott, bennem nincs neheztelés. ;-DD Mondjuk ez a férjedrol is elmondhato, de neki meg mi koze a gyerekhez? ;-p :-DDD

ötvöscsöpi12 2014.11.19. 23:30:01

@Mangalány: sajnálom, elég rosszul hangzik ez a cica-dolog, így szerda este, ha szombat óta nem jött haza... :-(
amúgy kinti macskák? Én nem szeretnék állatot, mert több mint gyanús, hogy rám maradna a vele való foglalkozás (főleg a végtermék- és szőreltakarítás, sétáltatás), a simizésbe gondolom beszállnának a családtagok :-)
Jó, hogy leírod miket gondolsz mikromangáról meg egyáltalán ezekről a hetekről milyen események történnek (egyszer történelem lesz) , mert hihetetlen, de én nemigen emlékszem, miket gondoltam babavárás alatt, pedig azért nem volt olyan régen a legutóbbi, szenülök :DDD

Mangalány 2014.11.20. 14:20:21

@makimano80: Váltig állítja, hogy ő az apja... :DDDDDD

Mangalány 2014.11.20. 14:22:47

@ötvöscsöpi12: Kinti cica, igen. Ezért nyilván sokkal több veszélynek is van kitéve... :/ Eleve úgy került hozzánk, hogy az utca végén lakó kölykök hazahozták, aztán rájöttek, hogy a kaukázusi pásztor kutyájuk nem bírja, és kidobták. :'( De amíg velünk volt, jó dolga volt, nagyon szerettük.

Hát napló, vagy mi lenne? :D Végülis nemcsak nevettetni akarok, hanem a gondolataimat is megosztani veletek. :)

makimano80 2014.11.20. 15:07:12

@Mangalány: Van onbizalma az uradnak. ;-p :-DDDDD

Mi van az UH-val?

Mangalány 2014.11.20. 17:11:22

@makimano80: Ahoj! Most jöttünk haza. :) Minden okés, elméletileg ma vagyok 12 hetes. :) van orrcsont, jó a tarkóredő, megvannak az agykamrák, láttuk a kezét-lábát, néha az ujjacskáit is. :) Beszarás ez a 4D-s technika. :) Minimanga is lejmolt csokit a szonográfustól, szóval ő is jól érezte magát.

makimano80 2014.11.20. 17:43:51

@Mangalány: :-)))) De jo! Orulok, hogy minden rendben. Màr, csak a roka koma tàvozhatna még toled. Reméljuk hamarosan ez is bekovetkezik!

Mangalány 2014.11.21. 10:12:06

Jó hír, bizony! :D Majd a jövőheti részben leírom, hogy mi volt pontosan, ez most amolyan előzetes volt. :DD De borzasztóan jó érzés, hogy amennyire megítélhető, de egészséges. :)))))))))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.11.21. 12:58:20

@Mangalány: Bazmeg Manga es ne hidd, hogy ezt meguszod!

Nincs eleg bajom, leulok olvasni. Annyit olvastam, lemerult az elem az egerben is a billentyuzetben is.
Elfelejtettem elmenni a munkahelyemre, iszonyat sok dolgom van, de nem baj, megmondom az uramnak, te vagy a hibas.
Most megyek, koldulok valahonnan 1 hatalmas kondert, majd jovok. Addig intezd ide az uj unokamrol a sztarfotot, mert ugye ami jar az jar nekem. :)))

Mangalány 2014.11.21. 14:31:20

:DDDD Ez kész, Dömbi, imádlak! :D És örülök, hogy befutottál. :)

www.kepfeltoltes.hu/view/141121/PB210019_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Remélem, működik a link. :)

Mangalány 2014.11.21. 14:32:38

Jó, elméletileg rákattintasz, és betölti a képet. Pocakfotó, ne! :D :D :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.11.22. 16:43:13

@Mangalány: Teccik az uj Unoka teccik. :)))

Na, reggel ota idaig vasaroltunk. Kisdombinek tele a himbilimbije, szerinte ennyi penzbol almai fixi bringajat osszerakhatta volna. Szolt a zuram, hogy 30-40 ember jonne ot felkoszonteni hetfon, aztan meg kukazott hozza vagy 10-et, + az oldalbordak se valoszinu hogy kimaradnanak a bulibol. Nem egyszerre jonnek, du. 6-tol istentuggyameddig. Szombaton ujabb buli a magyar cimborakkal. Koszi bazmeg.
Bablevesrol nagy nehezen lebeszeltem, gulyaslevest kert a banda. Matematika sose volt az erossegem, kiszamoltam, hogy 30x3dl. leves az 90 liter. Csunyan megijedtem az eredmenytol, sunyi modon rakerdeztem, hogy szerinted ha szemelyenkent 3 dl. levest szamolok, akkor 30 fore hany literes konder kell? :DDD Tobben ajanlottak, hogy elveimmel ellentetben legyen benne csipetke. Hat mondom 50-60 embernek csipkedje a kurva anyjuk en tuti nem! Kitalalta legyen palacsinta. Aha, majd ha meghulyultem. Biztam benne elmegy a kedve ha szembesul a serblik araval, a varhato szagot is ecseteltem, es hogy neki kell majd etetni itatni szorakoztatni, mert en nem fogok raerni.
Fele tiramisu fele somloiban kiegyezesre jutottunk.
Kozben penteken a Manga miatt elfelejtettem dolgozni menni, kisfiam elhagyta az egyik batyujat a vonaton, ma 4-tol meghivasom volt a csapat evzarojara, oda se mentem, holnap delre mennem kell a strandra dolgozni, a tobbire nem emlekszem. :( Ajandekot elinteztem, kapott 1 bor ulogarniturat a nappaliba. Kisdombi 1 fonyeremeny, kitalalta, hogy fizettessuk ki az apjaval az ajandekot, ugyis o hozza majd el, es neki ilyen baromsagokra nem telik. Ezt is elinteztem, ja, es kapott 1 svajci nepi inget, amit mar evek ota akart, csak az arat sokallotta. Azt is majdnem sikerult vele kifizettetnem.
Nyilvan nem erdekel senkit a kinom, de most sokkal jobban erzem magam. :DDDD

Mangalány 2014.11.22. 16:51:28

@dömbi: Hogyne érdekelne, Dömbi!!! :)

Eh, ez kicsit sok vendég, ennyiből már egy lagzi is kitelne. :D Nem semmi, én tuti inkább valami hidegtál-félét csinálnék, még ha az nem is olyan finom, mint egy jó kis gulyásleves. Az tényleg überelhetetlen. :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.11.22. 18:12:04

@Mangalány: Ennyi embernek hidegtal, es eladosodunk.
Finom nem lesz a gulyasleves, de lesz, nem lesz benne feher repa mert az itt nincs, disznozsir sincs, marhahusbol se lesz, mert az horror penz. A pasim ezt igerte nekik, magyar kajakent, paran mar ettek nalunk, es most kiehezve varjak a nagy alkalmat. Szerinte meg ugysem tudjak milyennek kellene lennie az igazinak, es szerinte csak nekem nem izlik, mindenki mas 2 pofara zabalja.
Most el kellett mennem a kozertbe, fele uton osszecsuszott a hatso telom. A fasz kivan, hogy nem tudja a 2 dog rendben tartani!!!!!! Ja, es valakinek ismet egeto szuksege volt a lampaimra, mert 1 sincs rajta. :(((

Kisebb ganekodas aran feltalaltam a spanyolviaszt is.
Vettem papirteritot meterben. Hogy, az meg minek, van otthon teritonk, az a 2 nagy amit himeztel, az nagyon szep?! Na, pont azert nem tesszuk fel, mert nagyon szep, es darabjat fel evig bokdostem, 25 fele szinnel. Ha te vallalod, hogy csinalsz masikat, vagy kimosod beloluk a paprikas zsirt, akkor mehet. Akkor vegyel meg mindegyik szinbol, biztos eleg lesz ez? 15 meter csak eleg lesz, 2.50 ert. :))))

fleur_de_lys 2014.11.22. 19:50:25

Na, egész héten nem jutottam ide, elég szar hetünk volt. Mostanra besokalltam, megmondtam életem párjának, hogy most fürdetésig övé a kölkök, én kicsit kivonulok.

A baba cukker, és nagyon örülök, hogy minden rendben van.

A cicádat nagyon sajnálom, azért ne add fel, a legkedvesebb macsekom egyszer 10 napig nem jött haza, már elsirattam, amikor egy reggel besántikált a nappaliba. Kicsit húzta a farát, és cakkos volt a füle, és nem kicsit volt kiéhezve, de egyben hazajött. Egy másik macskánk meg három hét távollét után talált haza, három légpuskagolyóval a fülébe. Egyet nem is tudott a doki kiszedni, az élete végéig benne maradt.

Minimanga nagyon ügyi, hagyd az önállóságot (most még élvezi, hogy csinálhatja), most lehet szokássá tenni dolgokat, ha a kistesó megszületik, olyankor jön egy kis visszaesés, újra bepróbálkoznak. Ilyenkor jó arra hivatkozni, hogy de hát drágám ezt te már régen egyedül csinálod.

Dömbi, csinálj a népeknek töki pompost, ha csudi újfajta sütőd van, egyszerre két tepsi belemegy, abból 20-25 ember jóllakik. A feltétet előre meg tudod csinálni, megsül kb. 30 perc alatt, a kelt tészta a szűk keresztmetszet, bár úgy emlékszem, te vagy az a szerencsés, akinek van KitchenAid-je, ugye?

Mangalány 2014.11.22. 19:58:36

@dömbi: A férjednek igaza van, szerintem én is döntően disznóból ettem még gulyást. :) Nincs fehérrépa? Férjem imádná Svájcot, ki van bukva, hogy minek a levesbe fehérrépa? :D

Ne járj lámpa nélkül a bringával, állati veszélyes, olyan korán sötétedik!!!!

A terítős érvedet támogatom. Apáméknak pl már rég nem teszek terítőt... :)

Mangalány 2014.11.22. 20:02:07

@fleur_de_lys: Elfáradtál? kölykök voltak nyűgösek, vagy elvesztetek a gyógytornás-fejlesztéses rohanásban?

Most adtál egy kis reményt, még nem akarok belenyugodni, hogy Putyint nem látom viszont.

Igazad van, tényleg időszerű egy csomó mindent ráhagyni Minire, hogy akkor már ne pislogjon, hogy most mi van. Az jó lesz, hogy szeptembertől oviba megy, úgy látom rajta, hogy akkor már nagyon rá fog férni a nyüzsi, a társaság, és ott is tanul egy csomó mindent majd. :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.11.22. 20:40:54

@fleur_de_lys:
Elso 15 liter leves kesz.
Azert egyeztem bele, mert nem egyszerre jonnek (hal istennek!) es ezt konnyu melegiteni. Igen nekem van, szerencses vagyok. Kenyeret is a kozertben fogom venni, boven eleg lesz a somloihoz a 3 fele lapokat sutogetni, meg felek, ha meg a kiflimbol is ennenek, ideszokna a fel kanton. Igy is titoktartasi nyilatkozatot szandeekozok minden beterovel alairatni, hogy itt nem ettek semmit, es csak csapvizet ittak. :XDDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.11.22. 20:43:16

@Mangalány: Szerencsemre meg nem volt sotet, de azert anyaztam, gondolhatod! Megerdemeltek volna egy 200 frankos buntit...:((
Minimanga meglatna a hoemberes teritomet, a veretekbol inna erte...:XDDD

makimano80 2014.11.23. 19:10:32

@dömbi: En képtelen lennék ennyi emberre fozni. Le a kalappal eloted! Majd szàmolj be, hogy ment a mulatsàg! :-)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.11.24. 07:38:15

@makimano80:
Koszi Maki, biztatas ram fer. :))
40 litr gulyasleves kesz, persze jol elbakkeroltam, szokas szerint. Alig van le rajta. Szakacs cimboram azt mondta, ennyi embernek kell 6-7 kilo hus, es nem baj ha nincs le a levesen, ontsem fel buillonnal.
1 fazekb tobb hust tettem, es nem, nem fogom porlevessel elbaszni, vagy gondolta elkezdek alaplet fozni...?
Tegnap mielott dolgozni mentem szoltam a 2 fiunak, figyeljenek a sutoben a husra, kb. 30-40 perc es kesz van. Este latom, mero zsir szaft minden, nem baj, hus nincs elegve, megdicsertem oket. Meselik, majdnem elegett, a pasimnak bevillant, hu, gyerek, a hus! Megkerdezte, milyen hus??? Eheztek egesz nap, mert nem mertek hozza nyulni, nem tudtak mi a tervem vele. Szerintetek mi a tokom lenne, 2,5 kg calvadosban pacolt sult hussal, konzervalom a halotti toromra???? :DDDD

makimano80 2014.11.24. 09:34:58

@dömbi: :-DD Hàt na. A fonok engedélye nélkul nem nyulnak semmihez. Jol neveltek. ;-))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2014.11.24. 10:48:14

@makimano80: Makikam, talalj ki mast, sosem voltak jol neveltek, foleg ha kajarol van szo.
Tenyleg nagyon meglepodtem, kibirtak 7 allo orat eves nelkul. Pedig mar az udvar is felig van a mi eteleinkkel, esku ! :DDD

makimano80 2014.11.24. 15:01:49

@dömbi: Hmm. Gondolom nem marad a nyakatokon, de ha mégis, ide nyugodtan kuldhetsz egy két tànyér (fazék) kajàt. ;-)))
süti beállítások módosítása